Categories
Living

Met aandacht eten

Mindfulness wint aan kracht als een manier om persoonlijke gezondheid en welzijn te verbeteren, verslavingen, eetstoornissen en andere psychische aandoeningen te behandelen en zelfs om communicatie en creativiteit in grote bedrijven te verbeteren. Dat is goed nieuws. Het niet zo goede nieuws is dat mindful eten in al zijn trendyheid verkeerd is geïnterpreteerd en op twijfelachtige manieren is toegepast.

Dit is geen dieet

Diëten brengen deprivatie met zich mee en leiden onvermijdelijk tot gewichtstoename in plaats van het beoogde gewichtsverlies. Mindful eten daarentegen gaat over het eten van het voedsel dat je wilt en er echt van genieten. Eenvoudig gezegd, aandachtig eten is de beoefening van bewustzijn – zowel intern als extern in de omgeving – zonder kritiek of oordeel.

Dit is een oefenverbinding

De meeste mensen kennen de basis van gezond eten. Dus waarom eten ze voedsel waar ze zich ziek van voelen, of eten ze meer dan ze eigenlijk willen? Omdat ze niet verbonden zijn met wat hun lichaam nodig heeft. In overeenstemming met het hoge tempo van het moderne leven, eten we sneller en hebben we meer afleiding tijdens het eten, zoals tv, werk, rijden of praten aan de telefoon, wat betekent dat we meer eten zonder ooit tevreden te zijn.

Mindful eten bestrijdt de neiging om onbewust te eten door geest en lichaam opnieuw te verbinden. Het stemt ons af op de signalen van honger en volheid van het lichaam.

Dit is voor iedereen voordelig

Hoewel de oorsprong van mindfulness teruggaat tot de boeddhistische traditie, is mindfulnessbeoefening niet beperkt tot monniken of nonnen. Tegenwoordig heeft mindfulness verschillende toepassingen. Het is gebruikt om overlevenden van kanker te helpen bij de overgang van een voedingssonde naar het eten van vaste stoffen en om mensen met eetstoornissen te helpen vaardigheden te leren om hun symptomen te beheersen. Sommige onderzoeken suggereren dat mindfulness nuttig kan zijn om burn-out bij leraren, artsen en andere professionals te voorkomen. Het hielp ook bij het stoppen met roken, verbeterde de slaapkwaliteit, hielp studenten hoger te scoren op gestandaardiseerde tests en verlichtte een aantal fysieke en mentale gezondheidsproblemen.

Categories
Living

De kunst om gelukkig single te zijn

1. Alleenstaand zijn geeft je tijd om alleen te zijn, bij jezelf.

Eindelijk wat tijd voor mezelf. Dit is het moment om opnieuw contact te maken met mezelf, een tijd waarin ik tegen mezelf kan praten en alle vragen en antwoorden bespreken die in mijn hoofd stuiteren.

Dit is het moment van bezinning. Dit is de tijd van acceptatie en loslaten, wat me bij het tweede punt brengt …

2. Als je het verleden niet loslaat, zul je het heden nooit waarderen.

Ja, ik heb goede herinneringen aan mijn exen, maar dat was verleden tijd. Ik weet dat ik die herinneringen altijd zal koesteren, maar ik moet er niet meer aan vasthouden om voor vandaag te leven en voor morgen te plannen.

Boeddha zei dat je elke dag opnieuw geboren wordt – dat betekent voor vandaag nieuwe ervaringen en avonturen!

3. Pas nadat je alles kwijt bent, ben je vrij om erachter te komen wat je miste.

Gedurende die tien jaar verloor ik de liefde, een zwangerschap en mijn gezondheid. Ik dacht echt dat ik alles kwijt was. Ik kan je niet eens vertellen hoeveel tranen ik in die moeilijke tijden heb vergoten.

Nu ik vrijgezel ben, heb ik de mogelijkheid om alle dingen te doen die ik uitstel terwijl ik al mijn energie in mijn relaties stak. Ik moet geloven dat ik uiteindelijk de dingen zal krijgen die ik heb verloren, maar voorlopig neem ik de tijd om mezelf te vermaken en mezelf te voltooien.

4. Verandering kan soms goed zijn.

Een deel van mij is bang voor deze snelle verandering. Aanpassing kost tijd, maar ik denk nu al aan alle mogelijkheden: nieuwe mensen ontmoeten, naar nieuwe plaatsen gaan, nieuwe projecten aanpakken.

Soms is verandering het beste voor ons, omdat het ons openstelt voor nieuwe activiteiten en omgevingen.

5. Vrijgezel zijn betekent niet dat je bang moet zijn om lief te hebben.

Mijn hart is gestoten, gekneusd en gebroken. Maar ik voel me niet getraumatiseerd en ik weet dat ik weer van je zal houden. Hopelijk zal de volgende iemand mijn hart koesteren en met liefde en respect behandelen.

Openstaan ​​voor liefde gaat niet alleen over het aantrekken van een nieuwe relatie; het gaat erom open te staan ​​voor het leven.

6. Zelfs als je alleenstaand bent, heb je nog zoveel te waarderen.

‘Alleenstaand zijn is niet het einde van de wereld’, zei een vriend tegen me. Ze vervolgde: ‘Er zijn andere problemen die deprimerender zijn dan alleenstaand zijn – honger en dakloosheid bijvoorbeeld.’

Dit voelde als een klap in mijn gezicht om me wakker te maken. Het herinnerde me eraan dat ik zelfs met een gebroken hart nog steeds sta. Ik adem nog. Er zijn nog zoveel mogelijkheden voor mij.

7. Je bent niet de enige als je alleen bent; je hebt nog steeds familie en goede vrienden.

Ik heb geluk dat ik een ondersteunende moeder en zus heb. Ze zijn mijn gezond verstand – mijn licht. Tijd doorbrengen met hen ontspant me op een bepaalde manier. Ik heb ook het geluk dat ik ontzettend goede vrienden heb die altijd met open armen staan, klaar om te luisteren en me te steunen.

Categories
Living

Tips om socialiseren gemakkelijker te maken als je een introvert bent

Als je een soort van privé (lees: licht asociaal) persoon bent, dan ken je de pijn en pijn die een feest, bijeenkomst of netwerkevenement is. U blijft ongetwijfeld liever thuis, leest een goed boek en blijft rustig introspectief. Maar of je het nu leuk vindt of niet, zulke gebeurtenissen zullen plaatsvinden. Het kan dus helpen om te weten hoe je moet socialiseren als je introvert bent.

Dit is natuurlijk veel gemakkelijker gezegd dan gedaan. Als je een introvert persoon bent, kan sociaal zijn een behoorlijk onoverkomelijke taak zijn. Waar andere mensen energie lijken te krijgen van feesten en uitjes, lijkt u ze alleen maar op zijn best te weerstaan. Misschien voel je je daarna zelfs helemaal leeg, alsof je net een vreselijke ervaring hebt meegemaakt (in plaats van iets luchtigs en leuks). Dit is de aard van introversie.

Ga naar ons als je dat niet wilt

Als je introvert bent, kan het enorm verleidelijk zijn om vanaf nu elke uitnodiging te weigeren. En natuurlijk kun je dit voor altijd en altijd doen. Maar het is niet gezond om zo teruggetrokken te zijn, vooral als je alleen toegeeft aan angst.

Oefen gesprekken

Voordat je naar het feest gaat, stop je wat gespreksstarters in het achterste deel van je brein. Denk aan actueel nieuws, het boek dat je leest – alles waar je gemakkelijk over kunt chatten.

Geef jezelf een aantal doelen

Het klinkt misschien goedkoop, maar als je jezelf wat doelen voor de avond geeft, kan dat je helpen om doelbewust weg te gaan en pas naar huis te gaan als je het hebt gedaan.

Zorg ervoor dat je oplaadt

Weet je nog wat ik zei over een leeg gevoel? Je bent misschien wel de meest charismatische persoon in de buurt, maar als introverte sociale uitjes voel je je uitgeput. Om dit tegen te gaan, moet u uw spreekwoordelijke batterijen opladen voordat u naar het evenement gaat.

Categories
Living

Tips om uit elkaar te gaan

Scheidingen maken net zo goed deel uit van de menselijke ervaring als het ademen van zuurstof en het niet likken van cactussen. Het is de echte wetenschap dat het doormaken van een breuk hetzelfde doet met je lichaam als terugtrekken uit een verslaving, het activeren van het deel van de hersenen dat geassocieerd is met motivatie, beloning en hunkering naar verslaving.

Daarnaast triggert emotionele pijn dezelfde paden in de hersenen als fysieke pijn. Dat is het slechte nieuws. Het goede nieuws is dat het beter zal worden.

Neem geen grote beslissingen

Tatoeages, relaties, werk en je sloten afsnijden. Het lijkt misschien een goed idee, maar serieus, als je dit soort herinneringen zo hard nodig hebt dat ze in je huid worden ingebed, kun je geen levenslange beslissingen nemen.

Haal je ex van je sociale media

Ze zullen geen verdrietige ‘je missen’ selfies posten van de plaatsen waar je vroeger heen ging – en al het andere waar je niets van hoeft te weten. Als je het volgen volhoudt, zal je heel slikken. De enige reden om ze daar te hebben, is om te controleren of hij zonder jou niet al te gelukkig is. Zij zullen zijn. Dus jij, zonder hen, net zodra je stopt met het stalken van sociale media.

Ga trainen

Misschien is de enige oefening die u wilt doen, ‘die’ foto van u beiden door de kamer gooien, maar als u iets actiever kunt doen (hoewel misschien minder louterend), zult u zich daarna beter voelen. Cortisol, het stresshormoon, zal zich in je thuis voelen. Een manier om het vuur uit cortisol te halen, is door te oefenen. Oefening stimuleert ook de hersenen om endorfines (de feelgood-chemicaliën) af te geven en je zult er al een tekort aan hebben, dus je hebt niets te verliezen. U hoeft zich niet in het zweet te werken – wandelen is voldoende.

Sms niet tijdens het drinken

Alcohol is een depressivum, dus als je op een afdaling bent, kun je er beter vanaf blijven. Maar als je iets gaat drinken, bescherm jezelf dan koste wat het kost tegen de verleiding om dronken tekst te drinken. Je bent een mens. Je wilt wel. Maar val niet voor de moed die in een fles fatsoenlijke pinot zit. Het wordt gevoed door licht gehamerde wijsheid en het zal niet goed aflopen. Nooit. Ooit. Geef je telefoon gewoon aan een vriend die je vertrouwt en zeg haar dat ze hem aan een roedel wolven moet voeren voordat je eraan denkt om hem terug te geven.

Maak contact met vrienden en familie

Je kunt misschien niet bij de enige persoon zijn met wie je wilt zijn, maar tijd doorbrengen met je stam zal de menselijke behoefte aan verbinding voeden en een broodnodige boost van oxytocine (het gelukkige hormoon) dat je hebt gemist, brengen. En die echte vrienden? Op weg naar buiten zetten ze de vaatwasser aan voordat ze je vertellen dat ze voor jullie allebei salsadansen hebben georganiseerd om je het huis uit te krijgen. Niet tegenspreken. Ga. De kans is groot dat je begint te ruiken als een week lang humeur en het zal alleen maar erger worden.

Categories
Living

Productiever zijn

Iedereen gaat ervan uit dat productiever zijn simpelweg betekent dat je meer gedaan krijgt in minder tijd. Als je een productief persoon bent, bereik je in maanden zeker meer dan veel mensen in jaren.

Maar productiviteit is meer een manier van zijn. Je zou minder kunnen doen en tegelijkertijd productiever kunnen zijn. Waar denk je aan als je denkt aan ‘productiever zijn in je leven’?

Bij uw zoektocht om productiever te zijn, zult u waarschijnlijk een schat aan informatie tegenkomen over verschillende tools, technieken en tips om te gebruiken. Meestal lijkt het misschien gezond verstand; gezond verstand is echter zeker geen gangbare praktijk en dit is de reden waarom veel mensen moeite hebben om hun productiviteit te verhogen.

Het meeste van wat u zult lezen, zal uw resultaten verbeteren, maar een andere factor die bijdraagt, is dat sommige suggesties gewoon niet lijken te resoneren met mensen of niet gemakkelijk kunnen worden toegepast.

Ga op uw eigen manier

Soms hoef je alleen maar te stoppen met jezelf te saboteren en je eigen weg te gaan. Je hebt de neiging om naar alle extrinsieke factoren te kijken waarom je niet productiever kunt zijn en je zou de schuld kunnen geven, klagen en met de vingers naar iedereen en alles wijzen, behalve naar jezelf. Als de schuld niet van buitenaf kan worden gelegd, kun je je toevlucht nemen tot het gebruik van excuses, wanhopig op zoek naar een rechtvaardiging die je troost zal geven omdat je geen controle hebt over wat er gebeurt.

Praat anders tegen jezelf

Productieve individuen denken heel anders dan anderen. Je moet je gedachten uitdagen en een productieve mentaliteit ontwikkelen. Wat is het belangrijkste verschil? Een productief persoon denkt niet in de trant van ‘Oh nee, ik heb zoveel te doen. Wat ga ik doen? ’‘ Ik ben zo gestrest. Ik kan niet helder denken ‘of’ ik ben zo overweldigd. Ik wens dit … of dat … ‘

Pas dingen aan om voor u te werken

Tijdbeheer ondersteunt productiviteit. Ze gaan hand in hand. De meeste mensen zien vaak over het hoofd dat tijdbeheer geen koekjesvorm is, en wat voor u geschikt is, werkt niet noodzakelijkerwijs voor uw collega of beste vriend. U moet het gegeven advies vanuit een metaweergave nemen en het vervolgens specifiek aanpassen aan uw situatie.

Identificeer wat je tijd steelt

We hebben allemaal tijddieven, maar de meesten van ons weten niet eens wat ze zijn. Als u uw grootste tijdsdieven kunt identificeren, de activiteiten of situaties die u uit de koers brengen, u afleiden of onderbreken, of de slechte gewoonten die u ervan weerhouden beter te presteren, zult u uw resultaten veel sneller verbeteren. Als je verschillende technieken probeert te bestuderen en toe te passen en je huidige dieven negeert, zal de inspanning vruchteloos blijven.