Categories
Wonen

Praktische dingen om te onthouden bij het plannen van uw keuken

De keuken is het hart van elk huis. Hier worden verjaardagstaarten versierd, worden de braadstukken van zondagavond gesneden, wordt de kerstlunch geserveerd en worden de beste familiegeheimen gemorst! Maar wat heb je aan een keuken als die niet praktisch is? Als het gaat om het renoveren van een keuken, maken mensen zich teveel zorgen over de esthetiek en niet genoeg over de functionaliteit. Van de plaatsing van uw prullenbak tot de overhang van uw ontbijtbar, hier zijn enkele praktische dingen waarmee u rekening moet houden bij het ontwerpen van uw keuken.

1. Een overhangende ontbijtbar

Keukeneilanden met barkrukken zijn een must-have in moderne keukens. Deze ontbijtbars zijn de perfecte manier om het woongedeelte van de keuken te scheiden, met behoud van een open leefomgeving. Ouders kunnen eten koken en hun kinderen in de gaten houden terwijl ze huiswerk maken, en vrienden kunnen zitten en een glas wijn drinken terwijl hun gastheren koken.

2. Sluit de vaatwasser en de spoelbak

Als u wilt voorkomen dat voedsel en vet op de vloer druppelen, plaats de vaatwasser dan binnen handbereik van de gootsteen. Op die manier kun je ze, wanneer je het overtollige voedsel van borden afspoelt, direct in de vaatwasser plaatsen. Anders zul je door de keuken moeten reizen terwijl je vies water druppelt, en ik moet nog iemand ontmoeten die graag de keukenvloer dweilt!

3. Bin locatie

De keukenemmer wordt niet alleen gebruikt voor etensresten en verpakkingen. Vaker wel dan niet wordt het gebruikt voor alledaags huishoudelijk afval dat rond het huis wordt verzameld. Om deze reden is het handig om de bak op een punt in de keuken te plaatsen dat gemakkelijk bereikbaar is vanuit de rest van het huis. Ik stel voor om het op het uiteinde van de bank of het eiland te plaatsen, het dichtst bij de ingang van de keuken.

4. Locatie vaatwasser

Het ontwerpen van de lay-out van een keuken lijkt een beetje op het oplossen van een Rubik’s Cube. Eerder zei ik al dat je de vaatwasser om sanitaire redenen altijd bij de gootsteen moet plaatsen. Welnu, met dat in gedachten, moet u uw vaatwasser niet naast een muur installeren.

5. Powerpoints in de kasten

Voorbij zijn de dagen van het opbergen van uw broodrooster en waterkoker op de keukenbank. Tegenwoordig is het de trend om je apparaten in een kast te verstoppen. Daartoe moet u ervoor zorgen dat u van plan bent om stopcontacten in uw kasten te installeren, zodat uw apparaten daadwerkelijk kunnen worden aangesloten.

Categories
Wonen

Hoe u de juiste keukenkasten kiest

Waar moet u op letten bij het kiezen van keukenkasten voor een nieuwe keuken? Kleur, maat, stijl en handgreeptypes, toch? Maar hoe zit het met de afwerking van de kast? Uw keukenontwerper zal u ongetwijfeld vragen of u de voorkeur geeft aan mat of glanzend, maar wees niet halfslachtig in uw antwoord. De kastafwerking die u kiest, kan een dramatisch andere look creëren, ongeacht het materiaal waaruit de kasten zijn gemaakt.

Of u nu kiest voor massief houten deuren, MD, spaanplaat of laag voor uw keukenkasten, er zijn verschillende afwerkingen die u kunt gebruiken om het uiterlijk en de functionaliteit te bereiken die u wilt. Zo kunnen massief houten deuren eenvoudig worden verzegeld met een olielaag of voor een duurzamere afwerking worden geverfd met helder of gekleurd polyurethaan. Het hangt af van uw voorkeur.

Gefabriceerde platen, zoals MDF en spaanplaat, kunnen worden geverfd met keukenspecifieke verven van elk van de grote merken, of kunnen worden gecoat met tweecomponenten polyurethaan. Je kunt dergelijke deuren zelfs afwerken met een laag melamine, laminaat, houtfineer of een vinylfolie, afhankelijk van de look waar je voor gaat.

Maar welk materiaal of welke coating u ook kiest, u heeft nog steeds de keuze om te kiezen voor een glanzende, matte of halfglanzende afwerking voor het eindproduct.

Wat is een hoogglans afwerking?

Hoogglans is verreweg de meest gevraagde afwerking bij mijn klanten en het lijkt nu net zo populair als toen het voor het laatst trending was in de jaren zeventig. Het is meer geschikt voor een moderne keuken met platte kastfronten dan voor een traditionele keuken.

Wat is een matte afwerking?

Kasten met matte afwerking reflecteren helemaal geen licht en zien er vlakker uit dan een glanzende afwerking. Een matte afwerking is de perfecte keuze voor meer traditionele of landelijke keukenkasten met gerouteerde fronten – glans is te glanzend en modern uitziend voor deze stijlen keukens.

Iets ertussenin: halfglans

Als u er nog steeds niet van overtuigd bent of u voor uw nieuwe keukenkasten moet kiezen voor een glanzende of matte afwerking, dan is een halfglanzende afwerking misschien de beste optie voor u.

Halfglanzende kasten combineren enkele voordelen van zowel glanzende als matte afwerkingskasten

Categories
Wonen

Upgrade je slaapkamer

Verplaats uw bed

Als je een vrij grote kamer hebt, hoeft je bed niet tegen de muur te leunen. Als je wat ruimte toevoegt tussen het bed en het raam, creëer je een gezellige leesplek.

Herschik uw illustraties

En kunst maken hoeft niet duur te zijn! Er zijn manieren om het zelf te maken als je niet weet waar je moet beginnen, je kunt altijd naar je favoriete social media platforms gaan voor inspiratie.

Verander de lijst van uw kunstwerk

Als u al uw willekeurige kunst in vergelijkbare frames plaatst, kan het aanvoelen als een echte galerij. Je kunt een goedkope lijst kopen of zelfs gewoon proberen om je oude te schilderen en ze nieuw te laten lijken.

Bedek je muren

Wandtapijten zijn fantastisch omdat ze niet alleen een gewaagde verklaring afleggen, maar ze zijn ook relatief goedkoop en ze maken je kamer supervriendelijk.

Weg met onnodig meubilair

Kies voor kleinere dingen die meerdere functies hebben, zoals een bureau dat ook dienst doet als nachtkastje.

Categories
Wonen

Laat uw kamer helemaal fris aanvoelen

Iets zo eenvoudig als het toevoegen van kussens of een rustgevend plantenkind in die lege hoek, kan de esthetiek van uw ruimte heel snel van nul naar 100 brengen. Blijf lezen voor meer tips om dingen op te fleuren.

1. Breng een plant binnen.

Het kleinste beetje groen in uw ruimte kan de algehele kamer een stuk mooier maken. En voor die plantenbaby’s moeten zorgen, maakt je een meer verantwoordelijke mens. Dus over het algemeen zijn planten geweldig!

2. Voeg een spiegel toe.

Je zult niet alleen meer glimp van je mooie zelf opvangen zonder je telefooncamera aan te zetten, maar je krijgt meer licht dat in de kamer rondstuitert, waardoor een kamer er groter uit kan zien.

3. Hang wat muurkunst op.

Een kale muur is leuk voor mensen met een ultra minimalistisch design. Maar voor de rest van ons zijn ze een beetje saai. Hang een groot stuk op, hang een paar kleine items op een interessante manier op, of ga helemaal uit en maak een galeriewand. Als het inlijsten van illustraties buiten uw budget valt, kunt u creatief worden en het zelf doen.

4. Wijzig uw verlichtingsschema.

Bovenverlichting is prima, maar als het uw enige lichtbron is, zou u het beter kunnen doen. Koop een tafellamp of een vloerlamp om licht van verschillende hoogtes in uw kamer te krijgen. Kaarsen zijn geweldig voor romantische sfeerverlichting en kunnen je kamer fenomenaal laten ruiken.

5. Herschik uw meubelindeling.

Wanneer je je verveelt met een kamer maar geen nieuwe meubelfondsen hebt, moet je alles verplaatsen. En hoewel sommige kamers alleen werken met meubels die op een specifieke manier zijn georganiseerd, kunnen veel kamers een radicaal andere indeling aan.

6. Leg een kleed neer.

Een vloerkleed geeft structuur aan een ruimte waar je hem ook gooit. Naast het verzachten van het aantal bezoekers en het toevoegen van warmte en textuur aan de vloer, helpt een karpet om een ​​kamer en het meubilair erin te aarden (anders zweeft al je spullen gewoon een beetje). Zelfs een klein vloerkleed in uw keuken of in uw hal kan een game-wisselaar zijn. Of u kunt meerdere vloerkleden in één ruimte leggen voor extra patroon en visuele interesse.

Categories
Wonen

Gemakkelijke manieren om uw huis gezellig te maken

Als het buiten warm is, wil je dat je huis minimalistisch en luchtig is, zonder extra lagen om de vochtigheid vast te houden of warmte vast te houden. Maar als het eenmaal koud wordt, wil je dat die lagen terug het huis warm en gezellig maken. Gelukkig is er niet veel voor nodig om je ruimte uitnodigend en comfortabel te maken voor de winter. Mini-bewegingen die zo eenvoudig zijn als het opbergen van pantoffels bij de voordeur of overschakelen op zachte verlichting, kunnen van uw huis een winterklaar toevluchtsoord maken.

Update je beddengoed

Fris katoen en linnen zijn geweldig voor de zomermaanden, maar flanel is waar het in de winter is! Ruil je frisse satijnen lakens in voor die die de warmte vasthouden, zoals flanel of jersey. Terwijl je toch bezig bent, vouw je een quilt of gooi je een deken over de voet van je bed om handig te zijn voor de koudste nachten.

Houd comfortabele schoenen bij de deur

De eerste stap om je gezellig te voelen: geen kille voeten! Bewaar een paar pantoffels bij uw hoofdingang om in te veranderen zodra u de drempel overgaat, zodat u zich op uw gemak voelt vanaf het moment dat u thuiskomt van uw werk.

Koop grote kussens

Eindelijk een excuus om uit te geven aan een van die grote harige kussens! Voeg een of twee kussens met textuur toe aan je bank (of verander gewoon de hoezen op je bestaande kussens) om je ruimte er gezelliger uit te laten zien.

Voeg tapijten toe

Sisal- en platgeweven tapijten zijn geweldig als het buiten warm is, maar voor de winter wil je een kleine pool. Als je niet het budget hebt om een ​​gigantisch vloerkleed te kopen, overweeg dan om kleinere vloerkleden op strategische plekken te leggen, zoals naast het bed, onder de salontafel of voor je favoriete leesstoel.

Zachte verlichting

Als de nachten eerder donker worden, is het verleidelijk om rond 19.00 uur naar bed te gaan. Weersta, maar zonder de felle bovenverlichting, door tafellampen te plaatsen met warmgekleurde LED-lampen voor een gezellige kaarsverlichte gloed die je nog steeds wakker houdt.

Warm je ramen op

Als je normaal gesproken pure linnen gordijnen hebt, overweeg dan om ze in te ruilen voor fluwelen gordijnen of een zwaar gordijn met een thermische voering. Behalve dat een ruimte er warm en gezellig uitziet, isoleren ze de kamer eigenlijk door te voorkomen dat koude lucht ‘s nachts door oude ramen lekt.