Categories
Wonen

Gemakkelijke manieren om uw huis gezellig te maken

Als het buiten warm is, wil je dat je huis minimalistisch en luchtig is, zonder extra lagen om de vochtigheid vast te houden of warmte vast te houden. Maar als het eenmaal koud wordt, wil je dat die lagen terug het huis warm en gezellig maken. Gelukkig is er niet veel voor nodig om je ruimte uitnodigend en comfortabel te maken voor de winter. Mini-bewegingen die zo eenvoudig zijn als het opbergen van pantoffels bij de voordeur of overschakelen op zachte verlichting, kunnen van uw huis een winterklaar toevluchtsoord maken.

Update je beddengoed

Fris katoen en linnen zijn geweldig voor de zomermaanden, maar flanel is waar het in de winter is! Ruil je frisse satijnen lakens in voor die die de warmte vasthouden, zoals flanel of jersey. Terwijl je toch bezig bent, vouw je een quilt of gooi je een deken over de voet van je bed om handig te zijn voor de koudste nachten.

Houd comfortabele schoenen bij de deur

De eerste stap om je gezellig te voelen: geen kille voeten! Bewaar een paar pantoffels bij uw hoofdingang om in te veranderen zodra u de drempel overgaat, zodat u zich op uw gemak voelt vanaf het moment dat u thuiskomt van uw werk.

Koop grote kussens

Eindelijk een excuus om uit te geven aan een van die grote harige kussens! Voeg een of twee kussens met textuur toe aan je bank (of verander gewoon de hoezen op je bestaande kussens) om je ruimte er gezelliger uit te laten zien.

Voeg tapijten toe

Sisal- en platgeweven tapijten zijn geweldig als het buiten warm is, maar voor de winter wil je een kleine pool. Als je niet het budget hebt om een ​​gigantisch vloerkleed te kopen, overweeg dan om kleinere vloerkleden op strategische plekken te leggen, zoals naast het bed, onder de salontafel of voor je favoriete leesstoel.

Zachte verlichting

Als de nachten eerder donker worden, is het verleidelijk om rond 19.00 uur naar bed te gaan. Weersta, maar zonder de felle bovenverlichting, door tafellampen te plaatsen met warmgekleurde LED-lampen voor een gezellige kaarsverlichte gloed die je nog steeds wakker houdt.

Warm je ramen op

Als je normaal gesproken pure linnen gordijnen hebt, overweeg dan om ze in te ruilen voor fluwelen gordijnen of een zwaar gordijn met een thermische voering. Behalve dat een ruimte er warm en gezellig uitziet, isoleren ze de kamer eigenlijk door te voorkomen dat koude lucht ‘s nachts door oude ramen lekt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *